Herziene versie Essenties van Christelijk leraarschap

10 februari 2017

Op de identiteitsdag van Driestar educatief op 25 januari jl. werd de herziene versie van Essenties van christelijk leraarschap gepresenteerd.

Essenties van christelijk leraarschap - met de nieuwe ondertitel Een kleine onderwijspedagogiek - is een poging om de kern van christelijk leraarschap te raken. Het boek is bedoeld als spiegel om leraren, bestuurders, leidinggevenden en studenten de vraag te stellen hoe zij zich tot deze essenties verhouden. Wat betekenen ze voor u in uw situatie? Biedt het houvast bij uw denken over christelijk onderwijs of zet het juist aan tot nadenken? Waar sta ik zelf in mijn denken en doen, hoe is dat bij mijn personeel? Kan ik er een praktijk bij voorstellen?

Richtingwijzers
Vanuit de Bijbel geeft Essenties van christelijk leraarschap een aantal richtingwijzers voor de dagelijkse onderwijspraktijk. Het ideaalbeeld dat geschetst wordt, bedoelt het handelen van de leraar in de klas zo goed mogelijk te benaderen. De tekst is echter geen blauwdruk of programma, maar moet gelezen worden als een wenkend perspectief.

Bouwstenen
De ondertitel Een kleine onderwijspedagogiek geeft aan dat er richtinggevende uitspraken worden gedaan over de bedoelingen en de praktijk van het onderwijs. Daarmee geeft dit boek bouwstenen om zelf verder te denken en met uw collega’s te praten over de onderwijspraktijk.

Essenties van christelijk leraarschap. Een kleine onderwijspedagogiek is te bestellen via webwinkel.driestar-educatief.nl.

Dit nieuwsbericht is geplaatst door Pieter Verrips (DRS-online)


Terug naar het nieuwsoverzicht